Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi Bölümü, teknolojinin hızla evrildiği günümüzde, makinelerin insan benzeri zekâya sahip olmasını sağlamak amacıyla geliştirilen algoritmalar ve sistemler üzerine yoğunlaşan bir alandır. Yapay zekâ (YZ), makinelerin öğrenmesini, anlamasını, kararlar almasını ve kendini geliştirmesini mümkün kılan bir teknoloji olarak, birçok endüstride devrim yaratmaktadır. Makine öğrenmesi ise, makinelerin verilerden öğrenerek, zamanla daha doğru sonuçlar üretmesini sağlayan bir alt dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, bu iki teknolojiyi derinlemesine öğrenir ve uygulamalı projelerle bu alandaki bilgilerini pekiştirir.
İlk olarak, bu alan hızla gelişen ve hayatın birçok farklı sektöründe devrim yaratan bir teknoloji haline gelmiştir. Bu bölümde eğitim alarak, geleceğin teknolojilerine yön verme fırsatına sahip olursunuz. Yapay zekâ ve makine öğrenmesi, sağlık, finans, eğitim, otomotiv gibi birçok sektörde büyük dönüşümler yaratmakta ve bu alanlara katkı sağlamak için gerekli bilgi ve beceriler bu bölümde kazandırılmaktadır.
Yapay zekâ ve makine öğrenmesi, dünyanın en çok talep edilen teknolojileri arasında yer almaktadır. Bu alanda eğitim almak, iş dünyasında önemli fırsatlar yaratır. Veri bilimci, yapay zekâ araştırmacısı, makine öğrenmesi mühendisi gibi çeşitli pozisyonlarda çalışma şansı bulabilirsiniz. Sektördeki büyük talep sayesinde, mezuniyet sonrası iş bulma şansınız yüksek olacaktır.