PHPFusion 9.10.30 Kurulumu
Yerel kurulum
PHPFusion'ın yerel bir kopyasını kurmak ve onunla çalışmak için, verilen ortamınız (Windows, Linux veya Mac) için Laragon veya XAMPP'ın bir kopyasını indirmeniz yeterlidir.
Bir veritabanı oluşturun
Bir MySQL veritabanı oluşturmanız gerekir. Bunu web barındırma kontrol paneliniz veya phpMyAdmin üzerinden yapabilirsiniz.
Kurulum sırasında belirtmeniz gerekeceğinden, ana bilgisayar adı, kullanıcı adı, parola ve veritabanı adı dahil olmak üzere MySQL erişim ayrıntılarınızın elinizde olduğundan emin olun.
Ön Kurulum Kontrolleri
PHPFusion kurulumuna başlamadan önce, tüm dosyaları barındırılan dizininize yüklemeli ve aşağıda listelenen dosyalar için doğru izinleri ayarlamalısınız.
PHPFusion'ı yerel bir sunucuda çalıştırmadığınız sürece, çoğu durumda aşağıdaki dosyaları ve klasörleri 777
administration/db_backups/
downloads/
downloads/images/
downloads/submissions/
downloads/submissions/images/
forum/attachments/
ftp_upload/
images/
images/imagelist.js
images/articles/
images/avatars/
images/news/
images/news/thumbs/
images/news_cats/
images/photoalbum/
images/photoalbum/submissions/
config.php
Not: Bazı ana bilgisayarlar CHMOD 777'ye izin vermez, bu durumda CHMOD 777 başarısız olursa CHMOD 755 kullanabilirsiniz.
Bu, FTP programınızda veya ana bilgisayar kontrol panelinizden yapılabilir.
Devam etmeden önce _config.php'yi config.php olarak yeniden adlandırmalısınız.
PHPFusion kurulumunu başlatmak için web tarayıcınızı açmanız ve sitenize gitmeniz gerekir.
Herhangi bir nedenle kurulum dosyası otomatik olarak açılmazsa, tarayıcınızın adres çubuğuna http://www.yoursite.com/setup.php adresini manuel olarak yazmanız gerekecektir.
1. Adım
Varsayılan site dilini seçin.
Sitenizi farklı bir dil kullanarak kurmak istiyorsanız, önce Tamamlanmış Çevirilerimizden istediğiniz yerel dosyaları indirebilirsiniz.
2. Adım
Doğru izinleri ayarladıysanız, Tamamlandı sütununu görmelisiniz
Herhangi biri Başarısız olarak işaretlenmişse, geri dönüp yukarıda belirtildiği gibi doğru izinleri tekrar kontrol etmeniz gerekecektir.
Bu tamamlanana kadar bir sonraki adıma geçmenize izin verilmeyecektir.
Hazır olduğunuzda ve her şey ayarlandığında, bir sonraki adıma geçmek için ileri'ye tıklayın.
Adım 3
Veritabanı bilgilerinizi girin, aksi web barındırıcınız tarafından belirtilmediği sürece Veritabanı Ana Bilgisayar Adını "localhost" olarak bırakın.
Tablo ve çerez önekleri bir güvenlik önlemi olarak rastgele oluşturulur.
Bu ayarları değiştirmenize gerek yoktur. Ancak, isterseniz kendi öneklerinizi girebilirsiniz.
Tek koşul, bunların rastgele harf ve rakamlardan oluşması ve benzersiz olmasıdır. Emin değilseniz, oldukları gibi bırakın.
Adım 4
Herhangi bir nedenle bir uyarı mesajı alırsanız, geri dönün ve doğru bilgileri girdiğinizden ve veritabanı (MySQL) kullanıcısının seçili veritabanı için okuma, yazma ve silme iznine sahip olduğundan emin olun.
Bunu sizin için kontrol etmesi için web barındırıcınızla iletişime geçmeniz gerekebilir. İşiniz bittiğinde İleri'ye tıklayın.
Adım 5
Şimdi Süper Yönetici adını verdiğimiz Birincil kullanıcı için bilgileri girmeniz gerekiyor. Bir Süper Yönetici olarak, hesabınıza hiç kimsenin erişmesini önlemek için şifrelerinizin rastgele harfler, sayılar ve karakterler kullanması önerilir; çünkü ilk Süper Yönetici sitenin her bölümüne tam erişime sahiptir.
Adınızı, doğum tarihinizi veya telefon numaranızın bir kısmını veya başkaları tarafından tahmin edilebilecek herhangi bir kişisel bilgiyi asla kullanmayın.
Tüm ana tarayıcılar, bunları hatırlamanıza gerek kalmadan yerleşik şifre yöneticilerine sahiptir.
Şifrelerinizi güvende tutmak için KeePass gibi şifreli bir şifre yöneticisi de kullanabilirsiniz.
Bilgilerinizi girdikten sonra, ileri'ye tıklayın.
Adım 6
Veritabanı tablolarınız başarıyla oluşturuldu ve gerekli varsayılan verilerle dolduruldu.
Siteniz hazır. Bitir'e tıklayın.
Hala yapmanız gereken birkaç şey var.
İlk olarak, 5. adımda girdiğiniz giriş bilgilerini kullanarak sitenize giriş yapın.
Bitir Uyarısı
Setup.php'yi hemen silmenizi hatırlatan bir uyarı göreceksiniz. Bunu hemen yapmalısınız çünkü web sunucunuzda bırakmak sitenizi aşırı derecede savunmasız bırakacaktır. Ayrıca config.php için izinleri 644'e geri sıfırlamanız gerekir, bu da sitenizin güvenliği için çok önemlidir.
Kurulum Tamamlandı
Siteniz artık tamamen kuruldu ve ihtiyaçlarınıza göre uyarlamaya ve kendinize ait hale getirmeye başlamanız için hazır.
Siteniz için Marketplace'imizde Eklentiler bulabilirsiniz.