Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Q&AÖğrenme Teorileri ve Eğitim Paradigmaları Hakkıknda Bilgi Verebilir Misiniz?
Davranışsal psikoloji, çeşitli biçimleriyle, öğrenmenin iki temel ilkesine dayanır. İlk ilke, öğrenmenin başlatıldığı bir çerçeve oluşturmada çevresel koşulların (uyaranlar) rolleridir. İkincisi ise, çevreden kaynaklanan gözlemlenebilir davranışların (tepkilerin) ortaya çıkmasıdır. Davranışsal teorilerle eş zamanlı olarak , öğrenmenin neden ve nasıl olduğuna dair iki alternatif ortaya çıkmıştır: sosyal öğrenme teorisi ve bilişselcilik. Bilişsel teorilerin bilgi yapıları, problem çözme için üstbilişsel stratejiler ve öğrenen tarafından yeni ve mevcut bilgi yapılarının bütünleştirilmesiyle ilgilenmesi, bir dizi eğitim paradigması değişikliğine yol açmaktadır.
Bu değişiklikler şunlardır: keşfi kolaylaştırmayı ve bağlamı güçlendirmeyi amaçlayan öğrenme ortamlarının tasarımı için yeni teorik temellerin geliştirilmesi; öğretim yönetiminde öğrenen kontrolünün rolünün genişletilmesi; bireysel öğrenen farklılıklarını destekleyerek sosyal bütünleşmeyi kolaylaştırmak ve motivasyonu artırmak için öğrenen ve öğrenme ortamı arasında zenginleştirilmiş diyalog; ve simülasyonlar ve oyunlar için yapısal gereksinimlerin yeniden tanımlanması.